H en NK zijn Martijn van der Hout en Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman. In 1996 besloten zij hun krachten te bundelen en als team hun diensten aan te bieden. Van 1998 tot 2010 werkte het duo ook onder de naam STUDIO AI.
H en NK werken samen vanuit Zaandam, waar de Westzanerdijk ze een wijds uitzicht over water en weilanden biedt. Volop ruimte voor inspiratie in een landelijke omgeving, grenzend aan de industriële activiteiten langs het Noordzeekanaal en onder de rook van Amsterdam.

Martijn van der Hout
Martijn vd Hout

Als architect kun je een ontwerpproces vanuit allerlei invalshoeken oppakken. Voor Martijn van der Hout is die invalshoek altijd hetzelfde: de mens. Duurzaamheid, milieu en hergebruik zijn ook daarom belangrijke thema’s in zijn werk.
Voordat Van der Hout met zijn partner HenNK opzette, werkte hij voor verschillende grotere en kleinere architectenbureaus in Nederland en Duitsland. Hij was in die tijd betrokken bij de meest uiteenlopende projecten, van de nieuwbouw en renovatie van een school tot utiliteitsprojecten en het ontwerpen van nieuwbouwwoningen, kantoren, een jachthaven en een laboratorium.
Naast zijn werk als architect is Van der Hout bestuurslid van een buurt-belangenvereniging en is hij actief binnen Stichting Babel. Verder is hij sinds 1994 als gastdocent betrokken bij de TU Delft.

Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman
Tanja N Kruseman

Voor een interieurarchitect (binnenhuisarchitect) is vooral de schaal en de focus wat anders. Ook hier staat de mens centraal. De nadruk ligt op welbevinden, inspireren, ruimte bieden om een mens op z’n best te laten functioneren, werken, wonen, leren en opgroeien.
Na haar vakopleiding Architectonische Vormgeving in Den Haag volgde Tanja nog tal van aanvullende opleidingen, onder meer voor decorontwerp, retail- en communicatieontwerpen en lichtarchitectuur. Tot haar start met HenNK werkte ze bij verschillende architectenbureaus, waar ze zich vooral richtte op particuliere woningen, kantoorinrichting en tentoonstellingsontwerp.
Nieuwenhuyzen Kruseman is enkele jaren bestuurslid geweest van een basisschool en actief binnen het Zaanse Vrouwennetwerk VNZP. Ook geeft zij als gastdocent les bij Academie Artemis, Amsterdam.

HenNK

Een klein, flexibel bureau voor architectuur en interieurarchitectuur (binnenhuisarchitectuur) in Zaandam, Noord Holland.
HenNK komt met even verrassende als efficiënte ideeën en biedt…..
lees meer over HenNK: visie en benadering